Yogaswing

Tusentals år av fantastiska effekter

I öst har man länge varit medveten om yogans underbara egenskaper. I tusentals år har man känt av yogans fysiska och mentala effekter, såväl som dess känslomässiga och andliga påverkan. En av yogans pionjärer är den indiske gurun B.K.S. Iyengar. Han är skaparen av ”Iyengar Yoga”. För att utveckla sin yoga tog Iyengar hjälp av olika hjälpmedel, såsom klossar, bälten, filtar och swings. Nämnda redskap är effektiva hjälpmedel för yogautövaren, då de tillåter användaren att uppnå perfektion i sina yogaställningar, sina ”asanas”.

Frigörelse. Känn energin flöda

Ett stegrande energiflöde, en ökad blodcirkulation och ett ökat flöde i lymfsystemet, bidrar till att rädslor och giftiga toxiner frigörs från kroppen. Immunförsvaret stärks, nervsystemet slappnar av och musklerna stärks och stretchas ut. Yogaswingen ger energi, samtidigt som den gör dig avslappnad. Den är rolig att använda och – bäst av allt – den är anpassningsbar utefter dina personliga behov.

Yogaswingen skapar en stark central kärna i kroppen. En stark kärna förstärker hela kroppens stabilitet och balans. Stillasittande arbete och brist på motion kan komprimera ryggraden och leda till smärtor i ryggen. När ryggkotorna trycks ihop, har kroppen har ingen naturlig möjlighet att kunna dekomprimera kotorna på egen hand. Yogaswingen skapar, tillsammans med kroppens naturliga tyngdkraft, den separering av ryggkotorna som kroppen behöver för att må bra.